Пратиха чалгаджийка да чисти тоалетни Популярната миска и пробваща се певица от Крушевац Мина Миленкович ще замени сцената и тузарските заведения с парковете в Белград. Вместо да държи микрофон, 21-годишната сръбска плеймейтка хваща метла, лопата и четка в ръката от началото на годината. Тя сама предложила да чисти паркове, обществени тоалетни и сняг от тротоарите, вместо да влиза в затвора.
Миленкович бе обвинена, че е дала лъжливи показания пред органите на реда, за което прокуратурата поиска ефективно наказание. През лятото певицата бе намерена в безпомощно състояние от случайни минувачи в предградие на Белград, откъдето бе отведена в спешен център. Пред следователите Мина заявява, че трима души я отвлекли, дрогирали и изнасилили неколкократно. Брюнетката бе прегледана от гинеколог, който е категоричен, че тя не казва истината. Разследващите случая доказват, че всъщност манекенката през цялото време е била в апартамента на своя приятелка, а версията с изнасилването е съчинила, за да трогне бившия си приятел и той да се върне при нея. Заедно с пастрока й, който е виден адвокат в столицата, Миленкович нахълта в прокуратурата и сама поиска споразумение, за да не се стига до процес", казват запознати. Държавното обвинение приема подадената ръка и предлага 100 часа общественополезен труд, който да бъде изтърпян в общинската фирма "Чистота". Подготвеното споразумение е одобрено от съдия, който в резолюцията си пише: Наказанието да бъде изтърпяно до пролетта.
"Ако беше лято, можеше да сади дръвчета и цветя по парковете, но в януари и февруари, освен да рине сняг или да чисти тоалетни, няма какво друго да прави в полза на града", подмятат служители на фирмата за чистота в сръбската столица пред местните издания, които охотно следят съдебните неволи на хубавицата и се шегуват на нейна сметка с фотомонтажи, шегички и вицове.