Паргов: В Марек ще вземем млад треньор! Чимев: Дупничани не посещаваме уговорени мачове Марек мина през всичките нива на българския футбол, дай Боже догодина да остави трайна следа в "А" група. Общината ни не разполага с големи финансови възможности, но един футболен човек като Иво Паргов за две-три години съумя да събере един колектив. Това заяви днес в актуално студио "Дерби" кметът на Дупница и вицепрезидент на клуба инж. Методи Чимев, цитиран от Новспорт.
"Проблем ще бъде, ако не успеем да поиграем в "А" група. Към днешна дата все още нямаме лицензиране на легендарния стадион "Бончук", на който е играл не само Байерн (Мюнхен), но и сър Алекс Фъргюсън е правил първите стъпки като треньор на Абърдийн. Засега сумата, която сме предвидили за стадиона е 470 хиляди, за да го приведем в състояние, подобаващо на "А" група. Но търсиме финансиране за това", допълни той. Чимев не пожела да коментира какъв бюджет ще бъде нужен на Марек за предстоящия сезон в елита: "Говорили сме със спонсорите и сме се разбрали за това, което могат да си позволят. Не е тайна, че няма толкова желаещи да финансират футболен клуб. Аз съм на мнението, че, ако искаш да правиш нещо, първо трябва да му осигуриш финансиране. Защото футболистите първо питат срещу каква сума ще играят. Нямаме намерение да водим имена, които искат големи заплати. Но нагласата е – ако ще го правим, да го правим, както трябва", каза още Чимев.
Появиха се спекулации, че още с влизането си "Марек" може да участва в някакви схеми на черното тото, но кметът на Дупница категорично отрече: "Не знам доколко сте наясно с психологията на дупнишкия фен. Той няма да посети такова нещо. Малко са нещата, които радват съгражданите ни. Едно от тях е футболът. Защо да се лишаваме от него?", завърши Чимев. Освен него, на срещата с медиите присъства и човекът-клуб Ивайло Паргов. "След като вече влязохме в "А" група, доста треньори ни се предлагат. Не искам да се спекулира. Ще вземем най-доброто решение. Искаме да е млад наставник, който желае да се развива и водещото за него да не са парите. Бик казал, че този човек трябва да дойде без заплата", заяви Паргов. "Против съм да се привличат чужденци, които започват да съдят клуба при неполучаване на една заплата. Треньорът трябва да бъде назначен за началото на подготовката. Когато има нещо официално, ще ви съобщим. Треньорът ще реши колко от настоящите футболисти ще останат и колко ще си тръгнат. Той ще поеме и отговорността за евентуалните победи и евентуалните загуби", допълни Паргов, който след края на сезона ще "прекрати" треньорската си кариера и остане само изпълнителен директор.