Забранява се паркирането в жк. „Развесена върба“, променят движението на градския транспорт в Дупница Комисията по безопасност на движението към Община Дупница ще заседава утре, за да уточнява маршрутите и движение по улиците на града от понеделник, информират от пресцентъра. Причината е в стартиращите ремонтни дейности по проект “Зелена и достъпна градска среда” от 1 септември. За петък е предвидена и среща с превозвачите от градския транспорт, за да бъдат уведомени за маршрутите. Ще настъпват промени и по някои от главните артерии, които временно ще бъдат затваряни и обявявани обходни пътища заради изграждането на кръстовище с кръгово движение на ул. “Хан Аспарух” и “Цар Освободител” в района на жк “Велчова завера”. От кметството обещаха, че ще информират своевременно за направените промени в движението.
Днес, собствениците на автомобили на живеещите в района на жк. “Развесена върба” пък бяха уведомени, че от 3-и септември няма да бъде възможно паркирането в междублоковото пространство заради стартирането на ремонтни дейности в квартала. chimev“Проектът е изключително мащабен и ремонтните дейности са сериозни. Знам, че ще се създаде дискомфорт особено на нашите
съграждани в районите, където ще се работи, но използвам възможността, за да приканя към разбиране и търпение. Все пак този проект касае инфраструктурата на една трета от града и ще промени изцяло облика на Дупница. Крайният резултат си заслужава”, лаконичен бе кмета на града инж. Методи Чимев.