При катастофа снощи в Благоевград  до мемориал“Кръста“ загина 4-годишно дете. Шофьорът бил пиян Жестока катастрофа стана снощи край Благоевград при която загина 4-годишно дете на връщане от мемориал „Кръста“ над града. Катастрофата окървави днешния празник Кръстовден. Около 23.20 ч. снощи лек автомобил ауди излетя от пътя и падна в 100-метрова пропаст на спускане от мемориала над Благоевград. Загина 4-годишно дете. Майка му, 14-годишната й племенница и 33-годишният водач от гр. Габрово, който е употребил алкохол, са с леки травми. Само водачът на автомобила, 33-годишният Венцислав Косев от Габрово, остава в болница под полицейска охрана. Той е със счупено ребро и контузия на белия дроб. 37-годишната му приятелка Снежана Б., живуща в кв. „Изгрев“ на Благоевград, е с порезни рани на бедрото, които са обработени и зашити. Същата е и с комоцио, но е отказала да постъпи в болница. В къщи си е отишла и 14-годишната й племенница Х. А., ученичка в благоевградска професионална гимназия. Тя е с порезни рани от стъкла и цицина на главата.
4-годишният Яни, син на Снежана е загинал на място, след като е изпаднал от скачащият и преобръщащ се по неравностите автомобил. Смъртоносната му травма е ужасяваща, загинал е моментално. Тялото му е в моргата на МБАЛ за извършване на аутопсия.
Сигналът за пътния инцидент бе подаден в 23.20 часа тази нощ от пътя село Делвино-Благоевград.
На спускане към града, на остър десен завой и мокра пътна настилка водачът на аудито – 33-годишният Венцислав Косев губи контрол над автомобила. Той минава през насрещната лента, излиза от пътя и започва да се спуска, търкаляйки и премятайки се по склона. Изкоренява едно дърви и спира в дерето, на около 100 метра под пътя. Към мястото на инцидента се отправят две линейки, полиция и противопожарен автомобил, оборудван за помощ и действия при тежки автопроизшествия.
По пътя си към дерето от автомобила падат части, очила, цигари и други. При последният си скок от близо 20 метра височина аудито е паднало на колелата си.
Пробата с полевия тест на водача е показала наличие на алкохол в издишваният въздух от 0.95 промила. Към 0.30 часа след полунощ той бе доведен в ЦСМП за кръвна проба, след което е настанен в болница.
Снощи Снежана, и Венцислав, с който живее на семейни начала, се събрали в кв. Изгрев. По някое време на Снежана й хрумнало да отидат до кръста над Благоевград за предстоящия празник. Взели със себе си 4-годишният син на Снежана Яни и племенницата. Постояли там няколко време, но завалял дъжд. Тогава решили да се прибират към града. На спускане станал инцидента. Майката снощи също лъхала на алкохол. /БГНЕС /