Тържествена сесия на ОбС-Дупница по случай празникът на града Тържествена сесия на Общински съвет-Дупница по случай 19 октомври- празникът на града, се проведе преди минути. Тя започна под звуците на химна на Република България. Приветствено слово произнесе кметът на община Дупница инж. Методи Чимев. "Днес ние празнуваме заедно с Българската православна църква и най-великия светец на българската земя – Свети Иван Рилски. Под неговата закрила, всички ние трябва да продължим да работим за превръщането на Дупница в един още по-привлекателен дом за нас, нашите родители и най-вече нашите деца. Благодаря на всички вас уважаеми дами и господа общински съветници за съвместната ни работа. Без спорове и дискусии няма как да се взема най-правилното и най-коректното решение. Но в името на всеобщата ни кауза, винаги сме намирал общ език. Защото каузата Дупница е надпартийна, каузата Дупница е повече от всички нас. Каузата Дупница е кауза на всички дупничани", каза в част от словото си инж. Чимев.
Есе прочете и ученичката Лиляна Славова, която само преди 7 дни бе градоначалник в Деня на отворените врати. Временно изпълняващата длъжността Председател на ОбС Силвия Овчарченска прочете поздравителен адрес от президента на Република Българя Росен Плевнелиев. Поздравителни адреси бяха изпратени от още десетки кметове, институции и политици.
Един от гостите на сесията Арсенчо Алексовски-кмет на Община Крива Паланка, поздрави присъстващите, след което дари с картина инж. Чимев.
С пълно единодушие, званието "Почетен гражданин на град Дупница" бе присъдено на краеведът Иван Хаджийски.