Иво Паргов: Помолих играчите да играят мача с „Черно море“ за мен, ако ме уважават Футболистите на "Марек" ще защитават честта на изпълнителния директор на клуба Иво Паргов, в двубоя им срещу "Черно море". "Помолил съм ги да играят този мач за мен, ако ме уважават и преди "Левски" успях да ги мотивирам и съм убеден, че момчетата ще се хвърлят на 200%", каза пред Дарик- Кюстендил Паргов. Той призна за финансови проблеми в клуба, които могат да доведат до напускане на играчи.
"Нашият отбор изнемогва финансово. Ние не можем да си позволим дори футболисти от среден клас. С голяма част от тези момчета играем още от "В" група. Не подценявам момчетата, но тoва са им възможностите и няма какво да им се сърдим. Точките, които сме взели до момента дори са ни в повече. Организационно сме под "Хасково". Но, все още не сме хвърлили бялата кърпа и продължаваме да се борим. Дали няма да завършим само с футболисти от Дупница? Знам, че повечето футболисти не са тук от любов към "Марек", а защото сме били коректни и точни до момента и сме плащали навреме. От момента, в който забавим заплати или да не дадем премии, естествено е, че всеки ще започне да се спасява", коментира Иво Паргов. На въпрос – това ли очаквате?, той отговори- абсолютно.
Футболистът Стамен Казълов, който няма и 1 минута за първия отбор, разтрогна едностранно договора си с "Марек" и сега трябва да му се изплатят 3 заплати.
"Просто, трябва да се съобразим с реалностите!", призова Иво Паргов. Той работи по проект за детско- юношеската школа на клуба. "Много футболни центрове ще ни завиждат и родителите на децата от Дупница ще останат доволни", заключи изп. директор на "Марек".