Дупничани недоволстват пред Кирил Калфин от Службата по геодезия и кадастър Множество оплаквания относно работата на Службата по геодезия, картография и кадастър в Кюстендил направиха дупничани на днешната приемна на народния представител Кирил Калфин. Пред жителите на Дупница депутатът от ГЕРБ пое ангажимент да инициира проверка на дейността на въпросната служба. Оплаквания за несвършена работа на службата по кадастър бяха направени и от жителите на Големо село, община Бобов дол на предишна приемна на депутата.
Бяха подадени и сигнали, че голяма част от таксиметровите шофьори в града не си плащат редовно осигуровките. От Калфин жителите на Дупница поискаха да бъде извършена проверка и по този повод.
DSC02326Народният представител пое ангажимент да съдейства и за организирането на мобилна приемна в град Бобошево с представител на ТП на НОИ – Кюстендил. За това бе уведомен и областният управител Виктор Янев, който се ангажира да разговаря с директора на НОИ в Кюстендил. Жителите на Бобошево желаят да бъде организирана приемна на място, за да могат да поставят пред компетентно лице интересуващите ги въпроси относно пенсионната реформа.
Получаването на допълнителни добавки към пенсията да не бъде обвързано с размера на пенсията. Това бе едно от предложенията, направени от гражданите. Те поискаха при отпускане на коледни, великденски и други добавки към пенсията да ги получават или всички пенсионери, или никой. За пример бяха дадени допълнителни 40 лв., отпуснати за коледните празници само на пенсионерите с доход до 286 лв. При даване на тези добавки да се отчитат и допълнителните доходи, които пенсионерите получават от наеми, ренти и други дейности. Граждани изказаха мнение, че в конкретните случаи не е редно да се взема предвид само основната
пенсия, а всички получени доходи.